Kiscsoportvezető képzés Erdélyben

  • Kiscsoportvezető képzés Erdélyben

    Különleges misszióra való félkészülésben volt része az erdélyi magyar adventista közösségnek 2022 január 16 és február 6 között. A csoportvezetőképzési alkalmak szervezője és házigazdája, Balla Lóránd lelkipásztor, a Romániai Adventista Egyház Uniójának etnikai osztály vezetője valamint az Arthur Daniells Missziós Intézet (ADIMIS) teamje volt.

    Minden alkalommal szemináriumok hangzottak el, melyeket Dr. Szabó László, a Fridensau-i Adventista Egyetem missziológia szakos előadó tanár-lelkésze biztosított a résztvevők számára. A képzésen sor került a gyakorlati kiscsoport vezetésre és tevékenységre. Öröm volt tapasztalni azt, hogy a kapott házi feladatokat, gyakorlatokat, mindenki hűségesen és lelki ismeretesen végezte. Többen vallották azt, hogy még ilyen jó elméleti- és gyakorlati tréningben nem volt részük.

    Egyik résztvevő így fogalmazott: „ A felelőstársi feladat annyira jól működött, hogy továbbra is fenn akarjuk tartani a kapcsolatot, mert annak ellenére, hogy évtizedek óta testvérek vagyunk, és szombatonként látjuk ugynan egymást az imaházban, eddig nem váltottunk csak csupán néhány szót egymással.“

    Mások fényképpel rögzítették a kis képernyőkön megjelent információkat, hogy amikor szükség lesz rá, tudják alkalmazni azokat. A tréning ideje alatt újabb barátságok és működésre, imára kész kiscsoportok alakultak, szerveződtek.

    Egy másik testvér azt nyilatkozta: „Az elmúlt alkalommal csoportunk eldöntötte, hogy minden képzés előtt fél órával hamarabb érkezünk. Együtt imádkozunk a potenciális meghívottakért. Öröm volt átélni az előadó, a szervezők és a résztvevők lelkesedését Isten munkájáért.”

    A képzésen több, mint 200 kamera mögött, nem csak egyének vettek részt, hanem több gyülekezet és több csoport, így a résztvevők száma elérhette a 300 személyt is. Az Adventista Egyház vezetősége képviseltette magát az Inter-Európai Divizió elnökével, Mario Brito testvérrel és titkárával, Magyarosi Barna testvérrel, valamint a Romániai Adventista Unió részéről, Neatu Aurel elnök testvérrel, akik igeszolgálataik által lelki bátorítást és motiválást nyújtottak a résztvevőknek.

    Bízunk abban, hogy ez az erőfeszítés a felkészülésben a Szentlélek munkája által eredményt hoz a betervezett előadássorozaton, melyet a Romániai Speranta /Reménység TV, facebook és youtube csatornái közvetítenek. Imádkozunk, hogy Isten áldja meg az evangélium munkáját Erdélyben is!

    Ferencz-Zorgel József, Mezőfelei Adventista lelkész


     
    onlinekurzus csoportvezetői képzés